POMPE DE CĂLDURĂ

Principiul de funcționare al pompei de căldură:

 
 1. Vaporizator
 2. Compresor
 3. Condensator
 4. Ventilul de destindere

Pompa de căldură utilizează în acest scop energia gratuită și fără emisii în mediul înconjurător. Prin intermediul unui ciclu frigorific intern, pompează căldură de la un nivel de temperatură scăzut la unul mai ridicat.

 • pe timp de iarnă, extrage căldura din sol, apa freatică sau aerul exterior, pentru a o ceda instalației de încălzire a clădirii
 • pe timp de vară, extrage căldura din clădire cu ajutorul unui sistem de climatizare, pentru a o ceda în mediul înconjurător.
 

Tipuri de pompe de căldură

 

Pompa de căldură sol/apă – folosește căldura din sol. Pentru a putea utiliza căldura solului se utilizează colectorii de căldură din sol, montați orizontal, respectiv sondele de căldură din sol, forate vertical. Din agentul termic care circulă prin acești colectori pompa de căldură extrage căldura și o cedează instalației de încălzire.

 

Pompa de căldură apă/apă – utilizează ca sursă de energie apa subterană sau apa din lacurile sau râurile învecinate. Pompa de căldură extrage energia din apă și o cedează instalației de încălzire, iar apoi apa este reintrodusă în sursa originară (pânza freatică, puț etc.).

 

Pompa de căldură aer/apă – preia energia din aerul exterior. Căldura aspirată astfel din aer este utilizată pentru încălzirea spațiilor de locuit precum și pentru prepararea apei calde menajere.

 

Avantajele pompei de căldură

 
 • Pompa de căldură utilizează energie gratuită și fără emisii din mediul înconjurător
 • Costuri de funcționare reduse datorită coeficientului de performanță ridicat
 • Toate tipurile de pompe de căldură sunt disponibile și pentru răcire pasivă sau activă
 • Fără miros de combustibil
 • Silențioasă
 

Folosind o pompă de căldură, îți poți reduce costurile de încălzire într-o instalație cu temperaturi joase (încălzire în suprafețe) cu până la 25 % față de o centrala termică în condensație!

 

Pentru detalii suplimentare, contactează-ne!GALERIE LUCRĂRI EXECUTATE DE NOI